avatar_Fries

Zweedse herfst boven de poolcirkel

Gestart door Fries, 22 sep, 2020, 13:30

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Fries

Ben net terug; iets eerder dan de bedoeling was door een combinatie van slechter weer, een langlopende blessure die mee meer parten speelde dan gedacht en de Corona situatie die steeds spannender wordt. Door het laatste moest ik een overnachting in Denemarken laten schieten en ben snel via Rødby-Puttgarden Duitsland in gereden vanaf 196 kilometer voorbij Stockholm als startpunt. Na 15 uren rijden waarvan drie in Duitse files en 1121 kilometer was ik thuis!

De foto's zijn nog niet allemaal bewerkt, maar hier is alvast een voorproefje van Abisko Nationaal Park.

1.
IMGP0684.jpg

2.
IMGP0630.jpg


kokkieblanda

welkom terug en je hebt de herfst meegenomen zie ik  >:D
Voorproefje ziet er veelbelovend uit, maar kan het zijn dat de 1ste wat teveel verscherpt is? (randjes e.d.)
K1, K3 | Metz 58-2 | AF360FGZ II
DA*300 | DA 15/20-40/70 Ltd | DA18-55WR/55-300
FA 31/43 Ltd | DFA *50/*85 SDM AW/100WR/150-450mm ED DC AW

Nature&Wildlife | Mijn Boeken

Tonny

De lange reis is alleszins de moeite waard geweest remco.
Schitterende herfstkleuren👌.
Hopelijk gaat het met je gezondheid verder goed.
Groet tonny.

lidy


Mooi landschap en mooie kleuren! Jammer dat je reis moest inkorten, maar gelukkig heb je nog wel even kunnen genieten. En dan nu weer verder genieten in het Friese land!  ;)

Jan

Dat is weer genieten Remco. Het beste met de blessure, zoiets kun je bij dit soort trips niet gebruiken.

Groet,
Jan

Pentax4ever

Veelbelovende start voor de volgende foto's die ongetwijfeld zullen komen.

lucien

Het ziet er zeker weer veelbelovend uit, Remco.

Fries

Citaat van: kokkieblanda op 22 sep, 2020, 13:41 welkom terug en je hebt de herfst meegenomen zie ik  >:D
Voorproefje ziet er veelbelovend uit, maar kan het zijn dat de 1ste wat teveel verscherpt is? (randjes e.d.)
Ja en het is apart hoe de herfst weer uit beeld raakt naarmate je naar het zuiden gaat! Dank voor je kritische blik. Ik heb het niet veel meer verscherpt dan anders, maar wellicht zijn er andere bewerkingen die dit laten zien? Ik heb ook het idee dat het verkleinde bestand hier duidelijk van mindere kwaliteit is als het grote bestand dat ik nu als één van mijn bureaubladen gebruik op mijn desktop. Wellicht heeft dat ook zo zijn effect. Ik heb het deels nog eens bewerkt. Wellicht is dit beter?Citaat van: Tonny op 22 sep, 2020, 15:40 De lange reis is alleszins de moeite waard geweest remco.
Schitterende herfstkleuren👌.
Hopelijk gaat het met je gezondheid verder goed.
Groet tonny.
Mooi om te horen dat het de moeite waard was wat jouw betreft! Vind ik ook hoor. De blessure heeft te maken met een pijnlijke rechtervoet. Die staat wat scheef en een steunzool in combinatie met een schoen met een stijvere zool (een paar oude bergschoenen klasse C) moet dat beter worden. En dat wordt het ook. Alleen niet snel genoeg!
Citaat van: lidy op 22 sep, 2020, 15:52 Mooi landschap en mooie kleuren! Jammer dat je reis moest inkorten, maar gelukkig heb je nog wel even kunnen genieten. En dan nu weer verder genieten in het Friese land!  ;)
Ben al weer druk aan het genieten Lidy. Dankjewel! En dat inkorten van de reis was min of meer ingecalculeerd. Afgezien van een paar dagen zonder internet heb ik elke dag de berichtgeving rond Corona gevolgd zodat ik snel kon reageren indien nodig. Toen ik zag dat Nederland of delen ervan door het buitenland (met name Duitsland) rood kleurden, wist ik dat het tijd was om te vertrekken. Dit om te voorkomen dat de terugreis praktisch een stuk moeilijker zou worden en ik thuis verplicht tien dagen thuis moest blijven. Dat Denemarken oranje werd in het Buitenlandse zaken advies zag ik over het hoofd. Net voordat ik van Zweden Denemarken inreed, hoorde ik dat. Daarop heb ik de meest korte route door het land gekozen en heb alleen in de rij voor de veerboot de auto kort verlaten.

Uiteindelijk hebben we het hier over een vakantie. En dat die mede door Corona korter was is uiteindelijk een luxe probleem. Het virus heeft helaas veel grotere en belangrijkere gevolgen dan dat!
Citaat van: Jan op 22 sep, 2020, 17:28 Dat is weer genieten Remco. Het beste met de blessure, zoiets kun je bij dit soort trips niet gebruiken.

Groet,
Jan
Dankjewel Jan! De reis was oorspronkelijk naar Noorwegen om het Noorderlicht wederom vast te kunnen leggen. Het idee was dat dat niet langer dan een dag de bergen zou intrekken om een mooie locatie te vinden, waarbij ik sowieso terug moest naar het beginpunt omdat ik deze keer met de auto was en ik vanwege de Corona het openbaar vervoer wilde vermijden om weer bij die auto uit te komen. Een 'licht wandelregime' dus. Maar na 13/14 kilometer met bepakking kwam ik er nu achter dat het voetje minder kon hebben dan ik had gehoopt. Wellicht dat ik volgend jaar weer meer kan!
Citaat van: Pentax4ever op 22 sep, 2020, 19:05 Veelbelovende start voor de volgende foto's die ongetwijfeld zullen komen.
Dankjewel! En ja, er is meer. Dit panorama vanaf ongeveer de zelfde locatie bijvoorbeeld.

Citaat van: lucien op 22 sep, 2020, 19:09 Het ziet er zeker weer veelbelovend uit, Remco.
Dankjewel! Ik zal proberen de verwachtingen waar te maken.

Vriendelijke groeten,

Remco


Tonny

wat een goddelijke mooie kleuren Remco
welke lens heb je hiervoor gebruikt?

Fries

Citaat van: Tonny op 23 sep, 2020, 16:31 wat een goddelijke mooie kleuren Remco
welke lens heb je hiervoor gebruikt?
Dankjewel Tonny! Ja, de kleuren waren fantastisch. Ik heb de Samyang 24mm gebruikt en in foto nummer twee de DA*300mm. En die laatste lens is een ideale lens om in berglandschappen getrapt 'lagen' landschap met elkaar te combineren. Het is mijn vaste Noorwegen combinatie als ik de bergen in trek. In de auto lag ook nog een K-3 met de DFA150-450mm maar die kon ik niet meenemen de bergen is en is helemaal niet gebruikt in Zweden.

Karpertje-007

Zo dat was dus ondanks alles genieten van dit stuk natuur.
Beterschap met je blessure

Groet Hennie.

Pieter

De Ruska in zijn volle glorie. Prachtig!

Fries

Citaat van: Karpertje-007 op 25 sep, 2020, 10:49 Zo dat was dus ondanks alles genieten van dit stuk natuur.
Beterschap met je blessure

Groet Hennie.

Ja, met dit gebied moest ik het enkele dagen doen Hennie. Geen straf hoor. En dankjewel. Ik hoop dat het binnenkort voorbij is, maar ik heb er al sinds augustus vorig jaar last van en heb relatief laat ingegrepen. Ik geef het nog een maand. En als het dan niet beter wordt, moet ik maar weer eens verder kijken.
Citaat van: Pieter op 26 sep, 2020, 11:40 De Ruska in zijn volle glorie. Prachtig!
Ja, en het was ook behoorlijk druk met fotografen! Maar allemaal op enkele kilometers van de weg. En ondanks mijn geblesseerde rechtervoet kwam ik toch net iets verder.

yves74

Fantastische foto's weer Remco. De Ruska is zo mooi daar! Moet geweldig zijn geweest daar te wandelen.

Yves

Fries

Citaat van: yves74 op 27 sep, 2020, 00:35 Fantastische foto's weer Remco. De Ruska is zo mooi daar! Moet geweldig zijn geweest daar te wandelen.

Yves
Dankjewel Yves! En door mijn blessure had ik te weinig getraind plus dat de blessure zelf nog eens opspeelde. Zo ontstonden er vanzelf momenten om in alle rust van de inderdaad prachtige omgeving te genieten. ;)