Nieuws:

Bij het oude forum inloggen met oude inlog gegevens

Hoofdmenu
avatar_Asahiflex

HD Pentax-DA 18-50mm DC WR RE

Gestart door Asahiflex, 19 feb, 2023, 17:33

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Asahiflex

Deze veredelde kitlens kwam vandaag, met het druilige weer, zeer van pas. Heel fijn om te gebruiken als "rondlooplens": je merkt doorgaans amper dat-ie op de camera zit. Ik ben niet overtuigd van de bouwkwaliteit, maar optisch is het zeker niet verkeerd. Of ik stel lage eisen, dat kan ook.  ;D

Asahiflex

Nog wat meer plaatjes...

kokkieblanda

Kitkensje is zeker niet verkeerd en erg handig als het slecht weer is . Dan gewoon doorlopen.
Trouwens leuke seriee ;)
K1, K3, K33 | Metz 58-2 | AF360FGZ II
DA*300 | DA 15/20-40/70 Ltd | DA18-55WR/55-300
FA 31/43 Ltd | DFA *50/*85 SDM AW/100WR/AW/150-450mm ED DC AW

Nature&Wildlife | Mijn Boeken

Asahiflex


KRG

Ik heb deze lens een hele tijd standaard gebruikt op mijn K-S2. Optisch aardig, maar ik vond hem mechanisch niet erg best. Krijgt ook wel speling na verloop van tijd. Ook de groene sierring rondom de lens liet op een bepaald moment gewoon los.

Ik vind het ook frappant dat hij ook niet meer standaard wordt geleverd met de KP of de KF. Het is meer een markt probeer poging geweest als voorbereiding op de volgens de gebruikers veel degelijker HD DA 55-300 WR RE. Deze wordt alom geroemd.

Asahiflex

Dat de 18-50 de inleiding zou zijn van de DA 55-300 WR RE PLM wist ik niet. Leuke informatie! Maar afgezien daarvan heb ik hem dan ook voor die momenten waarop gewicht belangrijker is dan de optische kwaliteit. De beste lens is de lens die je op dat moment bij je hebt.  ;)

Fries

'Gewoon' een heel functionele lens en die zoals je hier laat zien beslist niet in de weg staat bij het maken van de foto's die je wilt. Niks mis mee!

joostdh

In een ander draadje heb je wat foto's met de DA* 16-50 geplaatst. Ik ben benieuwd hoe je vindt dat ze vergelijken naar een tijdje beide gebruikt te hebben.

Willem

Nooit gedacht dat jij op de "P" stand fotografeer  ;)  ;D

Asahiflex

Citaat van: joostdh op 22 feb, 2023, 12:24 In een ander draadje heb je wat foto's met de DA* 16-50 geplaatst. Ik ben benieuwd hoe je vindt dat ze vergelijken naar een tijdje beide gebruikt te hebben.

Ik wil vooral de DA* vaker gebruiken en zal zeker mijn bevindingen delen!

Asahiflex

#10
Citaat van: Willem op 22 feb, 2023, 19:54 Nooit gedacht dat jij op de "P" stand fotografeer  ;)  ;D

Ik doe eigenlijk al sinds het begin niet anders. Mijn programmastand is MTF, dus pakt de camera doorgaans de beste, scherpste, diafragma's van de lens die op de camera zit. Wil ik toch een specifiek diafragma kiezen, dan hoef ik alleen het wieltje achterop de camera te verstellen. De camera staat dan in Hyper Program. Terug naar de programmastand? Dan druk ik op de "green button". Supergemakkelijke manier van werken!

Ook met een ouwe handbediende lens staat hij meestal op P.  Dan werkt hij namelijk alsof hij in de Av mode staat. Tja, ik ben gemakzuchtig.  :P